Viby Syd

VIADEM

 

Viby Syd ligger i den sydlige del af Aarhus og er et boligområde bestående af tre afdelinger; Rosenhøj, Kjærslund og Søndervangen.

 

I de tre afdelinger er der ca. 4.200 beboere af forskellig herkomst.

 

Som frivillig i Viby Syd kan man være med i en masse spændende aktiviteter, her er tre eksempler:

 

4 Hs Haveklub er en uformel måde at arbejde med sundhed med grundlag i udeliv, eks. aktiviteter omkring mad, sundhed og alt, hvad der skal gro i en have. Som frivillig vil du indgå i aktiviteterne, samtidig er der også mulighed for at lave nye aktiviteter, i en atmosfære hvor gode ideer er meget velkomne. Haveklubben er åben hver onsdag kl. 16-18, efter uge 42 kun hver anden onsdag.

 

17plus er et kontaktsted med lektiehjælp for unge i aldersgruppen 16-24 år. Det er et uformelt sted, hvor unge fra de udsatte boligområder i Viby Syd, kan få rådgivning om job og uddannelse, hjælp til lektierne, deltage i temaaftener, få et spil billard og meget mere. 17plus er åben tirsdag og torsdag kl. 16-20. Adressen er Søndervangs Allé 40A, 8260 Viby J (indgang ved Ungdomsskolens lokaler på Søndervangsskolen).

 

Viby Syd Idrætsforening har over 170 medlemmer og en del aktivitetstilbud. Det tilstræbes at have så bredt et aktivitetstilbud til alle aldersgrupper som muligt. Idrætsforeningen søger frivillige til at hjælpe og understøtte driften af idrætsforeningen og opstart af spændende initiativer i herreafdelingen.

 

Samlingspunktet om de mange aktivitetstilbud i Viby Syd ligger i Nabohuset på adressen Rosenhøj 29. Nabohuset er et hyggeligt fristed med kaffe på kanden og huser blandt andet Sundhedshus Syd, mødregrupperne, Sundhedscafeen, danskundervisning, beskæftigelsesvejledning og meget mere. Nabohuset holder åbent man-tors kl. 8-15 og fre kl. 8-13.

 

Læs mere om Nabohuset, og hvad der ellers rør sig i Viby Syd her:

 

Send os gerne en mail på viademvibysyd@gmail.com, hvis du vil høre mere eller er interesseret i at blive frivilig i Viby Syd, eller udfyld kontaktformularen i fanen til venstre, så hører du fra os.

Haveklubben i Rosenhøj: Når børn planter smil og solskin - klik her for at læse mere.

Du kan læse mere om 17plus, ved at klikke her

I samarbejde med